Aantal personen: 4
4 pistolets
ca. 40 gr boter
ca. 30 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
1 varkenshaasje ca. 225 gr
2 zachtzure appelen, zoals goudrenetten, geschild
ca. 3 eetl (zonnebloem) olie
zout
witte peper uit de molen
ca 50 gr rucola of veldsla
Snijd de pistolets overlangs open en bestrijk de snijhelften met boter. Bestrooi de beboterde snijhelften met wat Parmezaanse kaas. Beleg de onderste helften van de broodjes met rucola of veldsla. Snijd het varkenshaasje in 12 dunne plakken. Boor de klokhuizen uit de geschilde appels. Snijd de appels daarna in niet al te dunne schijven.
Bestrijk de lapjes varkenshaas met een kwastje met olie. Bestrijk er ook een grillpan of -plaatje mee.
Rooster de plakken vlees in 3 - 4 minuten aan weerszijden goudbruin en net gaar. Verdeel het vlees over de onderste helften van de broodjes. Strooi er wat zout en peper over.
Rooster intussen de appelschijven in eveneens3-4 minuten aan weerszijden goudbruin. Schik ze op het vlees en leg de bovenste helften van de broodjes er op.
Presentatie: dien de verwenbroodjes op een met een (papieren)servet beklede schaal op.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |