Courgettesoep

Courgettesoep

Courgettesoep

voorgerechtuit-eigen-tuin

In onze moestuin hebben we elk jaar een courgetteplant en die geeft (te) veel opbrengst. Dit recept helpt op een erg lekkere manier met het opmaken van 1 grote of twee kleinere courgettes.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten

Ingrediënten

2 courgettes
2 teentjes knoflook
1 ui
1 aardappel
1 groente bouillonblokje
800 ml water (voor de groente bouillon)
Olijfolie

Bereiden

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Een knoflookpers kun je ook gebruiken.
  • Was de courgette en snij deze in blokjes.
  • Schil de aardappel.
  • Doe wat olijfolie in de pan en en fruit de ui en knoflook aan. Laat de knoflook niet te donker worden, want dan wordt het bitter.
  • Voeg de blokjes courgette toe en bak dit kort mee.
  • Voeg het water, het bouillonblokje en de aardappel toe en laat het 15 minuten zacht pruttelen.
  • Haal de pan van het voor en pureer de inhoud met een staafmixer totdat deze glad is.

Je kunt nog gebakken spekjes toevoegen voor de bite en/of een klein scheutje room.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus