Verse pastasaus uit de blender

Verse pastasaus uit de blender

Verse pastasaus uit de blender

Een pastasaus met verse producten. Vaak maak ik het al klaar op zondag zodat we het maandag alleen maar hoeven op te warmen. Ik bak dan bijvoorbeeld alleen de spekjes op en voeg daarna de saus toe. Met het vocht van de pasta kun je het eventueel dunner maken.

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

1 paprika
1 rode ui
4 takjes tijm
700 gram Tomaten
3 knoflookteentjes
2 eetlepels Ricotta
70 gram tomatenpuree
Een hand vol verse basilicum
Sap van 1 citroen
Eetlepel Italiaanse kruiden
Theelepel suiker
Zout en peper
Olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de tomaten en de paprika.
  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snij hem in 3 grote stukken. Snij de ui in 4 delen.
  • Voeg de tomaten, paprika, ui, knoflook en tijm toe aan een ovenschaal en besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Plaats het in de oven voor 25-30 minuten.
  • Voeg de inhoud van de ovenschaal toe aan de blender. Voeg daarna de ricotta, tomatenpuree, basilicum, citroensap, de italiaanse kruiden en suiker toe. Zet de blender aan en mix het totdat het 1 geheel is geworden.
  • De saus is klaar voor gebruik.

Wanneer je de pastasaus laat afkoelen zal deze wat dikker worden. Zodra je het verwarmt wordt deze weer dunner. Mocht de saus bij gebruik alsnog te dik zijn, dan kun je met het kookvocht van de pasta de saus wat dunner maken. De saus moet niet te dun worden anders blijft hij niet plakken aan de pasta. Wil je een dikkere saus, laat hem dan even inkoken.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus