Aantal personen: 8-
250 gr zachte boter of margarine
250 gr witte basterdsuiker
4 eieren
100 gr bloem
150 gr gemalen hazelnoten
1 tl bakpoeder
1 mespunt gemalen kaneel
geraspte schil van ½ sinaasappel
1-2 el paneermeel
600-750 gr ingemaakte kersen (uitgelekt)
2 el poedersuiker
slagroom of vanille-ijs
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor tot het mengsel luchtig en schuimig wordt. Meng bloem, hazelnoten, bakpoeder en kaneel en zeef dit mengsel boven het botermengsel. Voeg de sinaasappelschil ook toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Bestrooi een goed ingevette springvorm van 22-24 cm doorsnede met 1-2 el paneermeel. Schep het taartmengsel in de vorm en verdeel de goed uitgelekte kersen erover. Bak de taart circa 40 min in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker.
Serveer de taart warm, lauwwarm of op kamertemperatuur met lobbig geklopte slagroom of vanille-ijs.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |