Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Speculaasjes

Aantal personen:

Ingrediënten

Voor ± 500 gr:
200 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
2 eetl speculaaskruiden
zout
150 gr koude boter + extra om in te vetten
1 eetl melk
tarwebloem om te bestuiven
2 eetl maïzena of rijstebloem
± 45 gr amandelschaafsel
Extra nodig:
speculaasplank

Bereiden

Roer het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom door elkaar.
Snijd de boter er met twee messen door tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de melk toe en kneed met koele hand snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten op een koele plaats rusten.
Vet intussen een bakblik in met boter en bestuif het met bloem. Verwarm de oven voor tot 150 graden. Bestuif de speculaasplank met maïzena of rijstebloem. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes en druk het deeg goed in de holtes van de speculaasplank.
Snijd het overtollige deeg weg met een scherp mes en druk er een beetje amandelschaafsel in.
Klop de speculaasjes uit de plank en leg ze naast elkaar op het bakblik. Herhaal totdat al het deeg is opgebruikt. Bak de koekjes in het midden van de oven in 20 -30 minuten gaar.
Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pruimentaart
Franse appeltaart
Sandwiches met gegrilde kipfilet, citroen en knoflookmayonaise
Sûkerbole (suikerbrood)
Amerikaanse wafels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes