Rooster de mosterdzaadjes in een droge anti-aanbakpan; houd de pan in
beweging tot de zaadjes gaan springen.
Laat ze afkoelen.
Hak de dille fijn, bewaar 2 takjes voor de garnering.
Snijd de plakjes augurk in kleine stukjes, bewaar 2 plakjes voor de
garnering.
Kook de geschilde en in vieren gesneden aardappelen met weinig zout gaar,
giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit de melk en de boter in een pan en meng dit met een garde door de
puree.
Schep de mosterdzaadjes, de mosterd en de gehakte dille door de puree en
breng op smaak met zout.
Verdeel de puree op voorverwarmde borden en garneer met de takjes dille en
de schijfjes augurk.
Lekker met gebakken kabeljauwfilet.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |