Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappel-courgetteschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr krielaardappelen
1 kleine courgette
1 kleine rode paprika
1 ui
4 eieren
1 theelepel basilicum
zout en peper
4 eetlepels melk
1 bekertje crème fraîche
50 gr geraspte kaas

Bereiden

Halveer de geschilde of geschrapte aardappelen en verwarm ze met 2
eetlepels water in een ronde, ovenvaste glazen schaal (afgedekt) 4-5
minuten op 100%.
Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaad, was hem en snijd hem in
blokjes.
Snipper de ui fijn.
Doe alle groenten in een ronde ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt)
3-4 minuten op 100%.
Giet het water van de aardapppelen en de groenten af.
Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe ze in een beboterde
ovenvaste glazen schaal.
Klop de eieren los met de basilicum, zout en peper naar smaak, de melk, de
crème fraîche en de helft van de kaas.
Schenk dit mengsel over de groenten en aardappelen, strooi er de rest van
de kaas over en verwarm de schotel (onafgedekt) 6-7 minuten op 100%.
Geef er een groene of gemengde salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aardappelragoût
Aardappelen mettuinkerskwark
Aardappelmandjes
Gepofte aardappelgarni
Aardappel-tempéschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes