Vulling (gele erwten): De gele erwten wassen, daarna met zoveel water
opzetten dat ze onder water staan en circa 30 minuten koken tot ze
halfgaar zijn, ze mogen niet te zacht of papperig worden); hierna die
laten uitlekken en in de mixer fijnmalen.
TIP: om de gele erwten sneller gaar te krijgen, kunnen ze
één dag tevoren worden geweekt.
De fijngemalen erwten in een schaal overdoen en hieraan de komijnzaad,
knoflook, peper en zout naar smaak toevoegen en vervolgens het geheel goed
vermengen.
Deeg: Het water bij beetjes aan het bakmeel toevoegen en kneden tot er een
stevig deeg is gevormd. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een
groot ei. vervolgens met de duim in elk balletje een grote kuil drukken en
één volle eetlepel van de vulling erin doen, de vulling met
de eetlepel goed tegen de deeg aandrukken; hierna de beide randjes van de
deeg tegen elkaar drukken, de balletjes in een draaiende beweging
dichtvouwen en op een met bakmeel bestoven folie omgekeerd leggen.
Na 5 minuten de balletjes met een deegroller uitrollen tot een mooie ronde
pannenkoekvorm.
De rotiplaat of koekenpan heet maken, de roti aan één zijde
even hierop bakken tot het lichtbruin is geworden, daarna deze zijde met
olie besmeren; vervolgens hetzelfde doen met de andere zijde.
De roti aan beide zijden, met tussentijds enkele keren omdraaien, goudgeel
bakken; de roti is gaar als die even bol gaat staan.
Serveertip: Serveren met Murgie Masala Hindoestanie, Murgie Masala
Nickerie, Murgie Masala Speciaal, Bhera Ke Ghos (lamsvlees in masala) of
Doksa Masala (eendenborstfilet in masala).
Variatietip: Serveer ook eens met Jhienga Tarkari, Alu en Ei Tarkari,
Kouseband met Garnalen, Aardappel met Peultjes, Kouseband met
Aardappel.
Probeer ook eens Roti Alubhari en/of Roti- Wrap met Lamsvlees.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |