De krenten en rozijnen wassen, drogen en enkele dagen van te voren in het
bruine bier laten intrekken. De boter opwarmen en laten afkoelen. De
eieren met een mixer gedurende 5 minuten op de hoogste stand heel dik
mixen, na 3 minuten onder het mixen de vanillesuiker toevoegen, vervolgens
de suiker met een eetlepel één voor één
toevoegen; aansluitend hierop de bloem met een eetlepel eveneeens
één voor één luchtig door de eiermassa doen,
waarna de krenten, rozijnen, sukade, rum, amandelschaafsel en kaneel
hieraan toegevoegd moeten worden; tenslotte de afgekoelde boter toevoegen
en voorzichtig met de massa vermengen.
Let op: Steeds onafgebroken blijven mixen, zodat de luchtigheid van het
deeg niet verloren gaat! De oven 10 minuten voorverwarmen en het beslag
direct na het mixen in een beboterde vorm doen en daarna weer direct in de
oven 60-70 minuten op 175-200 graden of in de combimagnetron op grill
stand 20-25 minuten op 175-180 graden gaarbakken; de oven de eerste 20
minuten niet openen. Prik met een mes in het midden, dat droog moet zijn
als de keksi gaar is. De keksi laten afkoelen en suikermuisjes er bovenop
strooien.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |