Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Krokant varkensvlees metkokos en zoetzure saus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 rode paprika
1 dl azijn
6 eetlepel suiker
1/2 theelepel cayennepeper
2 schijven ananas uit blik
400 gr varkensfricandeau
6 eetlepels bloem
zout
2 eieren
1 zakje geraspte kokos (Conimex)
5 eetlepels zonnebloemolie

Bereiden

Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pureer de paprika met de azijn in een keukenmachine of met een
staafmixer.
Doe de paprikapuree in een steelpannetje en roer er de suiker en de
cayennepeper door.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes
pruttelen.
Laat de saus afkoelen.
Snijd de schijven ananas in stukjes en roer die door de saus.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
Roer in een diep bord de bloem met wat zout door elkaar, klop in een kom
de eieren met 2 eetlepels water los en strooi de geraspte kokos op een
plat bord.
Wentel de blokjes vlees eerst door de bloem, vervolgens door het
losgeklopte ei en tot slot door de kokos.
Zorg dat het vlees rondom met kokos is bedekt en druk het goed aan.
Verhit de olie in een wok en bak de stukjes vlees ± 5 minuten.
Geef de saus er apart bij.
Serveer met gestoomde rijst en broccoli.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakken savooiekool ofpaksoi
Feestelijke gebakkenrijst
Koe lo yuk
Peultjes en taugé inpindasaus
Roerbakgoelasj met gelepaprika

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes