Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Yerseke mosselen

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 zak verse Zeeuwse mosselen (2 kg)
1 prei
1 knolselderij
1/2 bos selderijblad
1 winterwortel
1 fles Yerseke mosselbier (30 cl)
6 zwarte peperkorrels
2 eetlepels Franse mosterd
4 eetlepels mayonaise

Bereiden

Was de mosselen in ruim water.
Was de prei en snijd hem in ringen van ± 2 cm.
Schil de knolselderij, snijd de knol in stukjes en was
die.
Was het selderijblad en hak het grof.
Schil de winterwortel en snijd hem in stukken van ± 2
cm.
Breng de groenten met het bier en de peperkorrels in een
mosselpan aan de kook, voeg de mosselen toe en kook ze
afgedekt in ± 7 minuten gaar.
Schud de mosselen 2 keer om.
Roer een saus van de mosterd met de mayonaise en serveer deze
er apart bij.
Lekker met Vlaamse frieten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stoofpotje vanraapjes en koolrabi, met jonge kabeljauw en kalfsschenkel
Tongrolletjes met groene saus
Vis in champignon-roomsaus
Gegrilde zalm en tong met champagnesaus
Zuurkool-mossel ovenschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes