Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

St-Jacobsschelpen in pepersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

450 gr schoongemaakte St-Jacobsschelpen
1 fijngehakt teentje knoflook
3 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maïzena, opgelost in 6 eetlepels bouillon
4 eetlepels zoete chilisaus
een klein stukje geschilde en fijngehakte gember
1 kleingesneden groene paprika
4 grofgesneden bosuitjes
1 mespunt suiker
zout, peper

Bereiden

Snijd de schelpdieren in 2 helften en leg ze in een
ovenschaal.
Voeg de knoflook, de wijn, de sojasaus, de suiker en zout en
peper toe, dek de schotel af en laat dit op medium in de
magnetron 10 minuten garen.
Haal de schelpen eruit en houd ze warm.
Voeg de maïzena met de bouillon, de chilisaus en de
gember toe en kook dit enkele minuten tot de saus bindt.
Voeg nu de schelpen, de paprika en de bosui toe en laat alles
op de hoge magnetronstand 1-2 minuten nagaren.
Serveer met rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stoofpotje van venkel en gerookte zalm
Noorse witte heilbot op z’n Frans
sill i senapssas(haring in mosterdsaus)
Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus
Kabeljauwlasagne met courgette

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes