Aantal personen: 6
Sap van 1 citroen
zout en peper
3 el olijfolie
1 el fijngesneden dille
200 gr verse zalmfilet, in dunne reepjes
1 -2 el fijngesneden bieslook
1 kleine groene appel, geschid, in blokjes
12 vellen diepvries filodeeg van 24x24 cm, ontdooid
50 gr gesmolten boter of margarine
12 gepelde (het liefst rauwe) grote garnalen
24 lange sprietjes bieslook
Mierikswortelsaus:
1 dl crème fraîche
1 el mierikswortel (vers of uit potje)
1 el geraspte sinaasappelschil
1-2 el fijngesneden dille
zout en peper
Meng het citroensap met zout, peper, olijfolie en dille. Schenk dit mengsel over de zalm en laat het circa 2 uur in de koelkast in trekken. Laat de zalm daarna goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de zalm met fijngesneden bieslook en appel. Halveer de vellen filodeeg, spreid ze uit en bestrijk elk vel dun met gesmolten boter. Leg steeds 2 stukken filodeeg op elkaar. Verdeel het zalmmengsel over het midden van het deeg en leg hierop een garnaal. Rol het deeg om de vulling tot er toffees ontstaan, strik de zijkanten dicht met een lange spriet bieslook.
Bestrijk de toffees dun met gesmolten boter, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven (als de punten van het deeg te bruin worden, dek deze dan af met aluminiumfolie).
Serveer de buideltjes met mierikswortelsaus.
Mierikswortelsaus:
Meng 1 dl crème fraîche met 1 el geraspte mierikswortel (vers of potje), 1 el geraspte sinaasappelschil en 1-2 fijngesneden dille.
Breng op smaak met zout en peper.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |