Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardbeien cheesecake met amaretti

Aantal personen:

Ingrediënten

2o verkruimelde amaretti koekjes
500 gr magere kwark
500 gr magere roomkaas(bijv Philadelphia)
25 gr Culinaire de Canderel
2 el Amaretto
2 eieren
2 eiwitten
1 tl citroensap
2 el suiker
300 gr gehalveerde aardbeien
50 ml sinaasappelsap
1 el Canderelpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een springvorm van 22 cm in met bakspray.
Verdeel 20 verkruimelde amaretti koekjes over de bodem en druk ze goed aan.
Meng 500 gr magere kwark en 500 gr magere roomkaas (bijv Philadelphia) goed door elkaar. Klop er 25 gr Culinaire de Canderel door met 2 el Amaretto en 2 eieren. Klop 2 eiwitten met 1 tl citroensap en beetje bij beetje 2 el suiker tot stijve pieken. Schep eerst 1/4 van het stijfgeklopte eiwit door het kwarkmengsel,daarna voorzichtig de rest. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de taart in circa 45-50 minuten of tot het midden zacht maar stevig is. Zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
Maak een aardbeiensaus door 300 gr gehalveerde aardbeien te pureren met 50 ml sinaasappelsap. Garneer de taart met verse aardbeien en munt en geef de saus erbij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Panettone (Italiaanse vruchtencake)
Speculaas
Verwenbroodjes met geroosterd varkenshaasje
Perzikcake met ricotta
Appelplaattaart met amandelkruimels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes