Overgiet de kipfilets met 1 dl marinade en zet ze 30 min koel weg. Verwarm de ovengrill voor of gebruik een contactgrill of grillpan. Dep de kipfilets droog, kwast ze in met olie en rooster ze aan beide kanten 6 min. Snijd de ui in halve ringen, fruit ze in wat olie en knijp er 1 teen knoflook in uit. Snijd de oesterzwammen in reepjes, voeg ze toe en bak nog 5 min. Schenk de bouillon (aangevuld met water tot 1 liter) erbij en laat het geheel 10 min trekken. Snijd de paksoi (blad en stelen) in repen en roer ze bij de soep. Kook de eiermie zoals op de verpakking staat. Snipper bosuitjes, pepertje en het blad van 5 takjes koriander. Verdeel de mie, taugé en wit van uitjes over 4 grote soepkommen en schep de hete soep erop. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze in de soep erop. Snijd de kipfiletsinplakjes en leg ze in de soep. Strooi er uiengroen, pepertjes, koriander en wat peper over.
Serveertip: eet de soep met stokjes, en drink daarna de kom leeg.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |