Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Miesoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kleine kipfilets
1 flesje teriyaki-marinade
olie
1 kleine ui
1 teen knoflook
200 gr oesterzwammen
1 pot kippenbouillon (zonder kipvlees)
1 paksoi (koolsoort)
250 gr eiermie
3 bosuitjes
1 roodpepertje
verse koriander
100 gr taugé
peper

Bereiden

Overgiet de kipfilets met 1 dl marinade en zet ze 30 min koel weg. Verwarm de ovengrill voor of gebruik een contactgrill of grillpan. Dep de kipfilets droog, kwast ze in met olie en rooster ze aan beide kanten 6 min. Snijd de ui in halve ringen, fruit ze in wat olie en knijp er 1 teen knoflook in uit. Snijd de oesterzwammen in reepjes, voeg ze toe en bak nog 5 min. Schenk de bouillon (aangevuld met water tot 1 liter) erbij en laat het geheel 10 min trekken. Snijd de paksoi (blad en stelen) in repen en roer ze bij de soep. Kook de eiermie zoals op de verpakking staat. Snipper bosuitjes, pepertje en het blad van 5 takjes koriander. Verdeel de mie, taugé en wit van uitjes over 4 grote soepkommen en schep de hete soep erop. Snijd de kipfilets in plakjes en leg ze in de soep erop. Snijd de kipfiletsinplakjes en leg ze in de soep. Strooi er uiengroen, pepertjes, koriander en wat peper over.
Serveertip: eet de soep met stokjes, en drink daarna de kom leeg.

Bron/inzender: Anouk

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Helder kippensoepje met ananas
Cappuccino van bouillon
Lente-ui soep met zalm
Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom
Noodlesoep met shiitake en spinazie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes