1.Pel en rasp het sjalotje.
2.Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje even aan.
3.Pers de knoflook erboven uit.
4.Bak de sambal ca. 2 minuten mee.
5.Pers de citroenen uit.
6.Snijd de kipfilet in plakjes.
7.Snijd de dikke delen van de citroengrasstengels in plakjes.
8.Voeg de kokosmelk, laos, citroengras, tijm, vissaus en suiker aan het uimengsel toe.
9.Schep de kipplakjes erdoor.
10.Verwarm de soep ca. 6-7 minuten tot de soep gaar is.
11.Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
12.Schep de soep in 4 kommen en garneer met de peperringetjes en koriander.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |