Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Exotische erwtensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
2 eetl (olijf) olie
1,5 eetl milde currypasta (pot)
2 teentjes knoflook
275 gr gedroogde spliterwten
1,5 l bouillon (van tablet of uit pot)
2 rode pepers
1 winterwortel
2 prei
versgemalen peper en zout
2 eetl gehakte koriander (vers of diepvries)
200 gr gerookte kipfilet (vleeswaren)
125 ml zure room of crème fraîche

Bereiden

Pel de ui en snopper deze.
Verhit de olie in een soeppan.
Fruit de ui met de currypasta 2 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven.
Schep de spliterwten erdoor, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 40 minuten. Roer regelmatig zodat de soep goed bindt.
Snijd intussen de rode peper, zonder zaadjes, in stukjes, de geraspte wortel in blokjes en de prei in ringen. Voeg rode peper, wortel, prei, peper, zout en 1 eetl koriander toe en kook zachtjes 15 minuten.
Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel ze over 4 borden of kommen. Schep de hete zure room of crème fraîche bestrooid met koriander over. Lekker met pitabrood of naanbrood

Bereidingstijd: 60 minuten

Deze soep is vegetarisch als er kruidenbouillon wordt gebruikt en als de kipfilet vervangen wordt door tofu.
Bestrooi de soep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge, hete koekenpan.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Uiensoep "Londonderry" (4 pers)
Heldere champignonsoep
Ossestaartsoep (10 pers)
Pikante aspergesoep met kokos
Minestrone soep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes