Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Knolselderijsoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

½ dl. Olijfolie
50 gr. Roomboter
70 gr. Sjalot
2 gr. Venkelzaad
1 mespunt Knoflook
85 gr. Prei
125 gr. Venkel
250 gr. Bleekselderij
600 gr. Knolselderij
¼ bos Peterselie
¼ bos Selderij
1¼ dl. Witte Wijn
1 ltr. Gevogeltebouillon
½ ltr. Knolselderijsap
3½ dl. Slagroom
Zout

Bereiden

1.Alle groenten wassen en fijnsnijden.

2.Olijfolie met de roomboter verhitten en de groenten hierin fruiten.

3.Witte Wijn, gevogeltebouillon en knolselderijsap toevoegen en op laag vuur gedurende 3 uurtjes laten trekken als zijnde een bouillon.

4.Alles door een fijne zeef of door een doek passeren.

5.Room toevoegen en op smaak brengen met zout.

6.Voor garnering kunt u wat knolselderij en bleekselderij in fijne blokjes snijden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Aspergesoep met gepocheerd ei, garnalen en kruidenroom
groentesoep met pesto (minestrone alla genovese)
Mexicaanse bonen-maissoep
Aardappelsoep met basilicum en bosui
Heldere bospaddenstoelen soep met kerrieroom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes