Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cappuccino van asperges en waterkers

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 gedroogde paddestoelen (eekhoorntjesbrood, ook cèpes of porcini genoemd)
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 gr rauwe ham, heel fijn gesneden
15 gr boter of margarine
750 gr witte asperges, geschild, in stukjes
blaadjes van 2 bosjes waterkers
½- 1 tl tijmblaadjes
6-7 dl kippenbouillon
zout en peper
5 el crème fraîche
20 gr zachte gezouten boter

Bereiden

Laat de paddestoelen op een bakplaat in circa 30 min door en door droog worden in een voorverwarmde oven op 100 graden. Wrijf ze daarna tot poeder (of maal ze in een oude koffiemolen). Bak intussen de sjalotjes, knoflook en ham 6-10 min in de boter.
Voeg de asperges, waterkers en tijm toe en verwarm dit 2 min. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15-20 min zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in 4 cappuccinokopjes. Klop de crème fraîche met de gezouten boter tot een schuimige mousse.
Schep de mousse op de soep en strooi het paddestoelenpoeder erover. Serveer met brood of soepstengels.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Chinese champignon - kippensoep *
Garnalensoep met Japanse noedels
Courgetttesoep
Sint Hubertusbouillon
Bosduivensoepje met wintergroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes