Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Bouillabaisse

Aantal personen: 6

Ingrediënten

1 grote ui, fijngesneden
3 el olijfolie
1 prei, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 tomaten, ontveld, in blokjes
dun afgesneden schil van ½ sinaasappel
½ venkelknol, in reepjes
1 dl droge witte wijn
10 draadjes saffraan
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
1 tl venkelzaad
1 kg stevige witte vis in moten (wijting, zeeduivel, zeewolf of zeebaars)
zout,peper
1 stobrood, in sneetjes, geroosterd

Bereiden

Bak de ui 10 min in de olie in een ruime pan. Voeg prei, knoflook, tomaten, sinaasappelschil en venkel toe en bak alles nog 5 min.
Roer er 1 liter kokend water, wijn, saffraan, laurier, tijm en venkelzaad door en breng alles aan de kook. Laat de soep 10 min zachtjes koken. Voeg dan de vis toe en laat deze op zacht vuur tegen de kook aan gaar worden in 10-15 min. Schep de vis uit de pan en houd het warm. Verwijder sinaasappelschil, laurier en tijm en pureer de bouillon met de groenten. Breng hem opnieuw aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vis over de borden en schenk de hete bouillon erop.
Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood en rouille.

Rouille
Pureer ½ -1 rode peper en 4 teentjes knoflook. Roer er 2 eidooiers en een snufje zout door en schenk er daarna in een dun straaltje onder stevig roeren 1-1½ dl olijfolie bij tot de saus gaat binden.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lente-ui soep met zalm
Linzensoep met knoflookbrood
Mexicaanse bonen-maissoep
Romige mosselsoep
Lekker pittig: koude tomatensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes