Schil de asperges en snijd ze in stukjes vam 3 cm. Kook ze gaar in ca 10 minuten in 3/4 l water waaraan het kippenbouillontablet is toegevoegd. Zeef het kookvocht en houd de groente apart. Snijd de zalm in smalle reepjes.
Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor (=roux).
Laat de roux onder af en toe roeren op een lage stand 2 minuten garen, zonder het mengsel te laten kleuren. Schenk 1/4 deel van het aspergekookvocht bij de roux.
Roer goed en kook het mengsel totdat het glad gebonden is. Voeg al roerende de rest van het kookvocht toe.
Meng de aspergestukjes, bieslook en zalm erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met daarop een eetl crème fraîche bestrooid met paprikapoeder.
Bereidingstijd : 35 minuten
Tip:
Vervang bieslook door smalle ringetjes prei.
Meng eens 1 eetl rode pesto door de soep.
Meelberghs Yvonne (29-05-2010 20:34):
GEMAKKELIJK EN LEKKER !
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |