Pepernoten 1

Pepernoten 1

Pepernoten 1

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr bloem
3 gr bakpoeder
5 gr kaneel
2 1/2 gr gemalen kruidnagel
2 gr kardemom
1 gr gemberpoeder
125 gr boter
125 gr bruine basterdsuiker
50 gr schenkstroop
3 gr zout

Bereiden

Zeef de bloem met het bakpoeder en de kruiden in een kom.
Verwarm de boter met de basterdsuiker, de stroop en het zout al roerend
in
een steelpan tot ± 45°C tot alles is gesmolten.
Schenk dit bij de bloemmassa en oer alles goed door elkaar tot een glad
deeg ontstaat.
Laat dit op een koele plaats een paar uur opstijven.
Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte en steek hier bijvoorbeeld
met een appelboor of met de achterkant van een spuitmondje gelijkmatige
mopjes uit.
Leg deze op een beboterde bakplaat en schuif die ± 15 minuten
midden in een matig warme oven (± 180°C).
Neem de pepernoten van het bakblik en laat ze afkoelen.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Pepernoten 2
Speculaasjes 1
Pepernoten 4
Taaitaai 3
Anijsmelk
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus