Marsepein

Marsepein

Marsepein

Aantal personen:

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten

- 350 gr gepelde amandelen
- 500 gr poedersuiker
- 1 eiwit
- 2 theelepels oranjebloesemwater (te koop in Turkse winkels)

Bereiden

- Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan
- Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met een mes in de foodprocessor
- Hak ze eerst tot ze heel fijn gemalen zijn
- Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot een samenhangend geheel ontstaat
- Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast
- Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er
goed door Bron/inzender: Keukenpiet

Reacties

Sarina (03-12-2008 12:14):
Heel snel en makkelijk om te maken en we hebben er veel plezier van gehad. De meest vreemde creaties hebben we gemaakt. Écht leuk en lekker!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus