Breng 4 deciliter water aan de kook en los er al roerend een bouillontablet in op. Verhit in een hapjespan of wok 2 eetl olijfolie. Bak hierin al omscheppend de rijstkorrels, tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de bouillon aan de rijst toe en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes gaar koken. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep de gesneden bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door de gare rijst en laat het gerecht afkoelen. Klop in een slaschaal het citroensap en de rest van de olijfolie tot dressing. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schep de rijst en de pijnboompitten luchtig door de dressing.
Tip: gebruik voor deze salade couscous in plaats van rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |