Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

Mediterrane rijstsalade met geroosterde paprika

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kippenbouillontablet
5 eetl olijfolie
350 gr rijst
3 eetl pijnboompitten
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
6 bosuitjes, in ringetjes
1 pot geroosterde paprika‘s in reepjes
2 eetl citroensap
zout
versgemalen peper

Bereiden

Breng 4 deciliter water aan de kook en los er al roerend een bouillontablet in op. Verhit in een hapjespan of wok 2 eetl olijfolie. Bak hierin al omscheppend de rijstkorrels, tot ze omhuld zijn met een laagje olie. Voeg de bouillon aan de rijst toe en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes gaar koken. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep de gesneden bleekselderij, uiringetjes en paprika voorzichtig door de gare rijst en laat het gerecht afkoelen. Klop in een slaschaal het citroensap en de rest van de olijfolie tot dressing. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Schep de rijst en de pijnboompitten luchtig door de dressing.
Tip: gebruik voor deze salade couscous in plaats van rijst. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus