Breng een halve liter water aan de kook, strooi hierin 300 gr couscous en warm het zachtjes op, zodat al het vocht wordt opgenomen. Roer het regelmatig om. Snijd de kipfilet. Halveer de uien, snijd de helften in partjes. Snijd de aardappels, aubergine en courgette in gelijke blokken. Bestrooi de aubergine met zout, zet dit 10 minuten weg, spoel het schoon en dep het vervolgens droog. Roerbak in de wok de kip met wat olie goudbruin en bijna gaar. Schep de uien erbij, knijp er 2 tenen knoflook boven uit en fruit dit. Voeg de aardappels toe en bak het 5 minuten. Knip het blad van 2 takjes peterselie, koriander en munt fijn en strooi dit met 1 tl komijnpoeder en 1 el paprikapoeder erover. Knip nog wat en peterselie fijn. Halveer de kerstomaatjes en schep op elk bord een bergje couscous, strooi er peterselie en paprikapoeder over en doe de tomaatjes en het groentenkipmengsel erbij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |