Wekelijks staat dit gerecht op ons menu. Snel, eenvoudig, voedzaam en de kinderen vinden het ook lekker.
Een eenvoudige maar lekkere maaltijd.
Zet een grote pan met water op en breng dit aan de kook. Snij ondertussen de courgette en de champignons in kleine stukken. Snij de knoflook fijn of pers deze met een knoflookpers. Kruid het gehakt, maar bak deze nog niet. Wanneer je tijd en zin hebt zou je hier ook kleine balletjes van kunnen draaien.
Voeg de olie toe aan de koekenpan en fruit de knoflook aan. Let op dat de knoflook niet aanbrandt, want dat geeft een nare smaak. Voeg het gehakt toe en bak deze goed door. Wanneer het gehakt voldoende gebakken is kan de groente worden toegevoegd. Zodra de groente gaar is kan de tomatensaus worden toegevoegd. Laat het niet koken maar pruttelen en roer het regelmatig door.
Voeg de spaghetti toe aan de pan met water en kook deze. Het aantal minuten is afhankelijk van het soort spaghetti en staat op de verpakking. Roer regelmatig met een vork door de pasta en doe dit ook gelijk aan het begin. Roer ook regelmatig door de pastasaus.
Voeg ongeveer 2 minuten voordat de spaghetti klaar is de pesto door de saus en als laatste het scheutje room. Hierdoor krijgt de pasta een volle romige smaak.
Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan. Meng de pasta met de saus door te roeren of schudden en laat het nog 1 minuut op het vuur staan. Serveer daarna de spaghetti en voeg naar wens de geraspte kaas toe.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |