De gist oplossen in een deel van de melk en op een warme plaats laten staan tot er aan de oppervlakte belletjes verschijnen.De bloem met het zout boven een kom zeven. In de bloem een kuiltje maken en er het gistmengsel in schenken.Het vocht vanuit het midden door de bloem roeren. Met de mixer het ei en de rest van de melk erdoor kloppen tot een glad beslag ontstaat. Een vuling naar keuze door het beslag scheppen, de kom afgedekt met plastic folie op een warme, tochtvrije plaats ca. 1 uur laten rijzen. In een ruime pan 1 liter olie verhitten tot 180 gr. Met behulp van 2 met olie ingevette lepels of een ijsschep bollen van het beslag vormen en deze in porties in 5-8 minuten goudbruin bakken. De oliebollen op keukenpapier laten uitlekken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |