Verwarm de oven voor op 150 °C.
Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.
Roer de boter erdoor en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten.
Roer alles nog eens goed door.
Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel.
Roer er de eieren en vervolgens de suiker door. Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm van 22cm doorsnede en bak de cake in 25 minuten gaar.
Schakel de oven uit, maar laat de cake er nog minimaal 10 minuten in staan.
Laat de cake daarna buiten de oven verder afkoelen.
Bestrooi de afgekoelde cake royaal met cacao door deze boven de cake te zeven. Snijd de cake in puntjes met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.
Serveertip:
Een klein stukje van deze machtige chocolade taart doet het goed bij een grand dessert met ijs en gepocheerde peer.
Variatietip.
Snij geen puntjes maar vierkantjes uit de taart voor bij het grand dessert.
1/8 deelChocolade taart:
p.p. 450 kCal
eiwit 8 g
vet 32 g
koolhydraten 34 g
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |