Spaanse kipschotel

Spaanse kipschotel

Spaanse kipschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 drumsticks of 4 kipkarbonades
½ theel zout
½ theel cayennepeper
1 ui
2 groene paprika‘s
4 teentjes knoflook
100 gr chorizo of salami in plakjes van 1 cm dikte
4 tomaten
8 eetl olijfolie
1 laurierblad
1 thee gedroogde tijm
2 dl droge sherry
½ l kippenbouillon (tablet)
1 klein bosje peterselie
fijngehakt
zwarte olijven

Bereiden

Bestrooi de kip met cayenne peper en zout. Pel de ui in en snijd deze in grote stukken. Halveer de paprika‘s verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika‘s in stukken.
Snijd de schoongemaakte teentjes knoflook in dunne plakjes. Snijd de plakken chorizo in vieren.
Kruis de tomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en verdeel ze in partjes.
Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan.
Bak de ui, de paprika, de tomaten en de plakjes knoflook een paar minuten in de hete olie. Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de kip, de sherry en de bouillon toe. Breng het aan de kook. Stoof zachtjes 30-40 minuten. Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus