Paprikakip II

Paprikakip II

Paprikakip II

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 flinke braadkip
zout
4 eetlepels dobbelsteentjes mager spek
1 fijngesneden ui
3 eetlepels reuzel
1/2 liter bouillon
3 eetlepels paprikapoeder
1 flinke theelepel tomatenpuree
3 eetlepels maïzena
1 bekertje zure room
1/2 uitgeperste citroen

Bereiden

Fruit de stukken kip licht in de hete reuzel (boter mag ook), doe de uien
en het spek erbij en laat dit 10 minuten smoren.
Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en de bouillon toe.
Zet het mengsel in een afgedekte pan of vuurvaste schotel in een warme
oven en laat het in ± 40 minuten gaar worden.
Haal de stukken kip eruit en leg ze in een voorverwarmde schotel.
Bind de saus vrij dik en breng haar met de zure room en het citroensap op
smaak. De saus moet lichtroze zijn, maar toch goed naar paprika
smaken.
Geef er met boter verwarmde macaroni bij.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus