Schil de aardappelen en de wortel en snijd ze (met een kaasschaaf) in
dunne plakjes.
Was de courgette en snijd ook die in dunne plakjes.
Vet een ovenschaal in en leg daarin eerst een laagje aardappelplakjes,
daarop een laag wortelplakjes, een laag aardappelplakjes en een laag
courgetteplakjes.
Herhaal dit tot alles op is en zorg dat de laatste laag uit
aardappelplakjes bestaat.
Bestrooi elke laag met wat peper, zout en nootmuskaat.
Roer de koffieroom en de melk door elkaar en schenk dit over de
plakjes.
Strooi er tenslotte de Gruyère over.
Laat het gerecht midden in een op 150°C voorverwarmde oven in ±
11/2 uur
goudbruin en gaar worden.
Met vlees, kip of vis is dit een volledige maaltijd.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |