Aantal personen: 4
225 gr rijstvermicelli (mihoen)
300 gr kipfilet in smalle reepjes
3 eetlepels olie
1 fijngesneden ui
500 gr schoongemaakte sperziebonen
150 gr gekookte garnaaltjes
3 eetlepels oestersaus
1 dl kippenbouillon
1/2 dl sherry
zout, peper
Bereid de rijstvermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wok of wijde braadpan, voeg de olie toe en bak de ui met de kip
en de sperziebonen in de hete olie tot de kip rondom bruin en gaar is.
Voeg de garnalen, de oestersaus, de kippenbouillon en de sherry toe en
roerbak alles 2-3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer het gerecht op een bedje van gare rijstvermicelli.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |