 
		
Aantal personen: 4-
							 22-90 minuten.
							
							
1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries) 
Faja Lobi Pom (roerbakmix) 
1 Madam Jeanette peper 
6 stuks 
Mixed Pickles 
5 bouillonblokjes 
2 uien 
10 eetlepels olie 
2 tomaten 
1 bosje selderij 
1 eetlepel tomatenpuree 
50 gram doperwten 
250 gram boter 
4 1/2 eetlepels suiker 
500 gram tahoe 
sap van 1 geperste sinaasappel 
3 teentjes knoflook 
							
	
							
Tahoe: 
Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te
verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin
bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 
8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen
gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5
minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet
gebruiken bij de bereiding van pom. 
Pongtaya (pomtajer): 
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het
sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna
de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak
die in circa 1-11/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22
minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst
heeft en van binnen goudgeel is
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst ofmet Surinaams Puntje.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |