Speculaaspoppen

Speculaaspoppen

Speculaaspoppen

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten
speculaasplank.

Voor 3 stuks van 30 cm groot:
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr bruine basterdsuiker
een snufje zout
1 citroen
2 eetlepels speculaaskruiden
175 gr koude boter
2 eetlepels melk
2 eetlepels bloem
1 ei

Bereiden


Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit.
Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de
kruiden
en zout toe.
Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en
kneed
het geheel snel tot een stevige bal.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bestuif de speculaasvorm met bloem.
Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan.
Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de
speculaasplank te trekken.
Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om,
zodat
het deeg uit de vorm komt.
Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met
losgeklopt ei.
Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen.

Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen.
Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de
kruiden sterker.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus