Banketletter

Banketletter

Banketletter

Aantal personen:

Bereidingstijd:

50 minuten

Ingrediënten

- 450 gram diepvries bladerdeeg
- 500 gram amandelspijs
- 1 losgeklopt ei

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ontdooi de bladerdeeg en leg de deegplakjes op elkaar.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 30 centimeter is bereikt.
Snijdt de deeglap doormidden en plak ze met water aan elkaar tot een deeglap van 15 x 60 centimeter.
Vorm de amandelspijs tot een rol van ongeveer 55 centimeter en leg dit op de deeglap.
Het deeg rond de spijs vouwen en de deegnaad en zijkant met water vastplakken.
Met de deegnaad naar beneden op een bakblik leggen en de letter S vormen.
Het deeg bestrijken met ei en in het midden van de oven ongeveer 35 minuten op 200 graden Celsius bakken.
Deze banketletter smaakt warm-lauw bestoven met poedersuiker het lekkerst! Bron/inzender: Receptenpiet

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Zelfgemaakte borstplaat 1
Borstplaat 2
Taaitaai 2
Pepernoten 1
Pepernoten
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus