Kruidnootjes 4

Kruidnootjes 4

Kruidnootjes 4

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

40 gr boter
50 gr bloem
50 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr basterdsuiker
zout (als u ongezouten boter gebruikt)
1/2 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepels melk

Bereiden

Kneed van alle ingrediënten een stevig deeg.
Maak er kleine 'nootjes' van, leg die op een ingevet bakblik en bak ze
20
minuten in een op 160°C voorverwarmde oven.

Kruidnoten ( 100 stuks)

40 g boter
50 g bruine basterdsuiker
zout
1 theelepel speculaaskruiden
100 g zelfrijzend bakmeel
1 á 2 lepels melk

De boter zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden. De
helft van het zelfrijzend bakmeel met 1 lepel melk erdoor
mengen en daarna de rest van het bakmeel en zo nodig de overige
melk erdoor kneden. Hiervan kleine balletjes vormen en deze op
een beboterde bakplaat iets platdrukken. Bakken als
speculaasjes ( 15 min.). Ca. 170 graden Celsius.

Eet smakelijk:
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus