Gevulde speculaas 1

Gevulde speculaas 1

Gevulde speculaas 1

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr bruine basterdsuiker
150 gr boter
2 eetlepels melk
1 portie amandelspijs
50 gr witte amandelen
1 eidooier

Bereiden

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen
klein.
Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf,
rechthoek of hartvorm.
Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk
losgeroerde eidooier.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven
(± 150°C) en bak de koek in 1/2-3/4 uur goudbruin en gaar.
Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Taaitaai 3
Pepernoten 2
Gevulde speculaas 3
Speculaasjes 2
Taai Taai
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus