Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
4 perziken
200 g bosaardbeitjes
200 g mint
2 citroenen
7,5 dl Elzas wijn wit
220 g suiker
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 vanillepeul
3 tl mint
5 blaadjes gelatine
Bereiden
- Rasp de schil van 1 citroen en pers beide vruchten uit.
- Breng de witte wijn aan de kook, onder toevoeging van citroensap en rasp, suiker en de kruiderij.
- Voeg de mintstengeltjes toe (de toppen en de onderste blaadjes gebruiken voor de garnering).
- Laat het 15 min. zachtjes trekken.
- Mondeer de perziken. (Vel eraf.)
- Pocheer de perziken 5 minuten in het vocht en laat ze daarna (bedekt met een omgekeerd bord om ze ondergedompeld te houden) in iets dan minder dan de helft van het vocht afkoelen.
Gelei:
- Giet de andere helft van het pocheervocht door een fijne zeef en meet 4 dl af.
- Laat de gelatineblaadjes zacht worden in koud water, knijp ze uit en laat al roerende oplossen in het hete vocht.
- Laat de gelei afkoelen en lobbig worden.
- Verwijder de pitten uitde afgekoelde perziken met behulp van puntig lepeltje; werk voorzichtig, de vruchten moeten heel blijven en mogen niet uit elkaar vallen.
- Laat de perziken uitlekken op een rooster.
- Bestrijk ze met een laagje gelei en laat dit in de koelkast opstijven.
- Herhaal dit 2 keer, tot de vruchten bedekt zijn met een mooi transparantlaagje gelei.
- Verwarm de resterende gelei tot lauw en roer er de fijngehakte mintblaadjes (behalve de topjes) door.
- Bedek vier borden met de gelei en maak er een mooie spiegel op, en laat dit afkoelen in de koelkast.
Presentatie:
Leg de perziken in het midden en garneer het geheel met de toefjes mint en de bosaardbeien.
Bron/inzender: