Om te garneren:
geroosterd sesamzaad
Snijd de kip in blokjes van 21/2 cm en meng die met de gember, de
sojasaus, de maïzena, de suiker en zout en peper naar smaak.
Verhit de olie in een voorverhitte wok of koekenpan, voeg de kip toe en
roerbak 1 minuut.
Voeg de wijn, de sesamolie en de stroop toe en roerbak nog hooguit 1
minuut.
Steek de kip aan spiesjes - ± 4 stuks per pen - en bedruppel ze met
wat bakvocht uit de wok.
Leg de spiesjes op een voorverwarmde schotel en bestrooi ze licht met
sesamzaad.
Herhaal bovenstaand recept voor garnalen, lamsvlees en rundvlees.
Wissel de opmaak van de spiesjes af met kleine stukjes broccoli, wat grove
pasta, kleine stukje tomaat etc.
Serveer met witte rijst en een Chinese wijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |