De bladerdeegplakjes laten ontdooien.
De appel schillen en met een appelboor het klokhuis verwijderen.
Van een bladerdeegplakje vier repen snijden. Drie repen los oprollen.
De andere reep weer in vieren verdelen.
Met de appelboor 4 rondjes drukken uit een speculaasje en deze als dopje onder in de appel drukken.
De appels met de speculaaskanten op de stukjes bladerdeeg zetten.
De rest van de speculaas fijnmaken en mengen met de bruine suiker, kaneelpoeder en honing.
Hiermee de holtes van de appel vullen.
Heel baderdeeg plakje over de appel heen leggen en in model om de appel vouwen, vastplakken met water. (Zorg dat de onderkant goed vastzit).
Plak de versierreepjes op de appelbollen.
Bestrijk de appelbollen met wat water en strooi er kristalsuiker over.
Bak de appelbollen in een voorverwarmde oven van 240 Gr.C. in ca. 20 minuten goudbruin.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |