Entrecote met champignonsaus

Entrecote met champignonsaus

Entrecote met champignonsaus

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 ui
1 bakje champignons
1 el citroensap
2 augurken
2 entrecôte à 200 gr
zout en peper
4 el boter of margarine
1/4 tl tijmpoeder
2 el bloem
2 tl bouillonpoeder
2 dl melk

Bereiden

Voorbereiden:
Ui pellen en fijnsnipperen. Champignons wassen. Helft in plakjes snijden, rest in kleine stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Augurken in reepjes snijden.
Bereiden: Schaal voorverwarmen. Vlees door midden snijden en inwrijven met zout en peper. In braadboter verhitten. Vlees ±3 min aan elke kant bakken. Champignonplakjes toevoegen en ± 2 min. Meebakken. Met schuimspaan vlees en champignons uit pan scheppen.Op warme schaal leggen. Aan braadvet toevoegen: ui, champignonstukjes en tijm. ± 2 min bakken. Bloem en bouillonpoeder erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Augurk erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper. Saus over vlees schenken. Lekker met rodekool. Bron/inzender:

Reacties

Acer (20-12-2011 20:14):
Heerlijke saus, augurk vervangen door zilveruitjes en de tijm door peterselie

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus