Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
2 el peterselie
1 tl paprikapoeder
1 ei
gehaktkruiden
4 el paneermeel
50 g boter
4 schijven ananas
2 el sezamzaad
1 el bieslook
Bereiden
- Vermeng het gehakt in een kom met de kleingesneden ui, de fijngehakte peterselie, het paprikapoeder, het ei en de gehaktkruiden en paneermeel.
- Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel 4 platte gehaktschijven.
- Verhit de boter in de pan en bak hierin de hamburgers in ca. 15 min. rondom bruin en gaar.
- Haal de hamburgers uit de pan. Beleg iedere hamburger met een schijf ananas en bestrooi het geheel met het sesamzaad.
- Grilleer de ananasburgers ca. 4 minuten onder de voorverwarmde ovengrill tot de plakken ananas beginnen te kleuren en het sesamzaad krokant is.
- Bestrooi de ananasburgers voor het serveren met het kleingesneden bieslook.
Serveertips:
Geef bij dit gerecht frites, tomatensaus en een gemengde salade.
Bron/inzender: