Verwarm de oven voor op 190°C.
Borstel de aardappelen onder stromend water schoon en snijd ze in
plakken.
Schenk de helft van de zonnebloemolie op de bakplaat van de oven.
Was de courgette, de aubergine en de winterpeen, snijd ze in lange plakken
en leg de groenten en de aardappelen op de bakplaat.
Bestrooi ze met zout en peper.
Schenk de rest van de zonnebloemolie erover en laat de groenten en de
aardappelen in het midden van de oven in ± 25 minuten zacht
worden.
Vet een ovenschaal in.
Meng de melk met de slagroom en de roomkaas en schenk de helft ervan op de
bodem van de ovenschaal.
Leg de helft van de aardappel-, courgette-, aubergine- en wortelplakken op
elkaar en verdeel de zalmsnippers erover.
Dek het geheel af met de rest van de aardappel- en groenteplakken.
Verdeel de rest van het roommengsel erover, bestrooi de schotel
rijkelijk
met peper en laat hem middenin de oven in ± 10 minuten warm worden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |