Snijd het rundvlees in stukjes en zet het met de rookspekreepjes, 1
theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit
de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel weg; schep af en
toe om.
Snijd de aubergine in dunne plakken, zet ze, met flink wat zout bestrooid,
15 minuten in een vergiet weg, dep ze droog en rooster de plakken onder de
voorverwarmde grill goudbruin.
Snijd de vleestomaten in plakken.
Schil de aardappelen, schaaf ze in plakken en schep ze met 2 eetlepels
olijfolie om.
Vet een ovenschaal in en schep de vleesstukjes erin.
Leg de aubergine- en tomaatplakken er dakpansgewijs op en schenk er het
marinadevocht over.
Schik daarop de aardappelplakjes.
Vermeng de koffieroom met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1
theelepel Provençaalse kruiden en lepel dit over de
aardappelen.
Bak de schotel 11/2 uur bij 200°C; dek hem eventueel na 1 uur met
bakpapier af om verbranden te voorkomen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |