Aardappel-uienschotel

Aardappel-uienschotel

Aardappel-uienschotel

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3/4 kg aardappelen
3 dl Alfa Dortmunder
3 rode uien
boter
peper
3 eetlepels bloem
peterselie

Bereiden

Kook de aardappelen, maar zorg dat ze nog iets hard zijn.
Snijd de uien in schijven en bak die in boter lichtbruin.
Snijd de aardappelen in vrij dikke plakken en bak ze mee.
Haal de aardappelen en de uien uit de pan.
Verwarm 2 eetlepels boter tot lichtbruin, voeg roerend de bloem toe en
laat dit samen even doorkoken.
Voeg, van het vuur af, het bier toe.
Zet de pan terug op het vuur, verwarm het tot een lichtgebonden saus en
maak die op smaak af met peper en zout.
Doe de aardappelschijven en de gebakken uischijven in de saus en warm ze
door.
Bestrooi het mengsel met fijngehakte peterselie.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus