Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pekingeend Sranang (Surinaams-Chinese pekingeend)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

2 eetlepels honing
500 gram eendenborstfilet
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
Faja Lobi Losie Foroe (marinade)

Bereiden

Eendenbrostfilet in langwerpige stukken snijden van bijv. 20x4cm; roer in een kom de Losie Foroe (marinade), sesamolie, vijfkruidenpoeder, honing en het citroensap door elkaar en voeg het aan het vlees toe tot het ondergedompeld is en marineer het 2-3 uur. Bak het daarna in de oven op 175-200 graden gaar. Snijd het vlees in reepjes. Marinadetip: in Suriname zet men het vlees
é
én dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt er hierdoor ook de marineertijd bespaart.
Serveertip: Serveren met o.a.
Kotomisi Rijst, Nasi Goreng, Moksie Alesie, Masoesa-Alesie, Tjauw-Min, Spaghetti Omoe Snesie.

Variatietip: Gebruik hoi sin saus als dipsaus. Marineer de eendenborstfilet eens in Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) of in een mix van 50% Faja Lobi Losie Foroe (marinade) en 50% Faja Lobi Moksie Metie (marinade)!

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Saoto (Surinaamse kippensoep)
Groene erwtensoep met Masterbeef
Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)
Masterbeef Creole (gesmoorde Masterbeef)
Botoe

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes