Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Alesie met Masterbeef en Garnalen

Aantal personen: 4-
Bereidingstijd: 75 minuten.

Ingrediënten

125 gram margarine
250ml
Kotomisi Cocosmelk
500 gram Kotomisi Rijst
100 gram Masterbeef
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
150 gram kouseband
0,75 liter water
100 gram witte kool
100 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen in ruim water 10 minuten weken.
Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix) en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk, de kouseband en de kool hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette, Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Nasi Goreng met Bakkeljauw
Pom met Kip (Surinaams ovenschotel)
Telo (gebakken cassave met bakklejauw)
Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)
Fusilli Blanda

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes