Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met
koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen
en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten
ontdoen, in stukjes verdelen en in ruim water 10 minuten weken. De black
eye bean één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de
margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef
(roerbakmix), de cocosmelk, de gerookte vis, de tomaten en de gedroogde
garnalen gedurende 10 minuten; het water hieraan toevoegen en het geheel
15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met
extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk, de black eye bean, de capucijners, de rode- en de
gele paprika hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook
brengen; als het water kookt, de massa op lagere stand op matig vuur door
laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst
voorzichtig omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette,
Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |