Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moksie Alesie Special

Aantal personen: 4-
Bereidingstijd: 75 minuten.

Ingrediënten

500 gram Kotomisi Rijst
1 gele paprika
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250ml
Kotomisi Cocosmelk
200 gram gerookte vis
2 grote tomaten
125 gram margarine
0,75 liter water
125 gram black eye bean
250ml
Kotomisi Cocosmelk
1 klein blikje capucijners (200 gram)
150 gram Masterbeef
1 rode paprika
50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen

Bereiden

Kook de Masterbeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. De gedroogde garnalen wassen en in ruim water 10 minuten weken. De gerookte vis van vellen en graten ontdoen, in stukjes verdelen en in ruim water 10 minuten weken. De black eye bean één nacht tevoren in ruim water weken. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de cocosmelk, de gerookte vis, de tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten; het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
De rijst, de cocosmelk, de black eye bean, de capucijners, de rode- en de gele paprika hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, de massa op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Serveertip: Serveren met o.a. Zuurgoed, Gebakken Banaan, Madam Jeanette, Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gritibana Soep met Cocosmelk (soep van bakbanaan met cocosmelk)
Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)
Seitan (vegetarisch gerecht)
Chicken Javaan (Surinaams-Javaanse kip)
Quorn (vegetarisch gerecht)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes