Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Dawet (tropische verrassing)

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten

100 ml Kotomisi Cocosmelk
500 ml Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop)
500 ml water
1 liter halfvolle melk
2 stuks verse sereh (citroengras)
maïzena

Bereiden

De sereh 10 minuten in het water opkoken en daarna 1/2 uur laten intrekken (om tijd te besparen, kan dit één dag tevoren worden gedaan, waardoor de sereh nog beter intrekt); na het intrekken de sereh uit het water halen. De Su Su/Dawet (siroop), de melk en de cocosmelk aan het sereh-water toevoegen en het geheel goed mengen. In de echte Javaanse dawet horen maïzenasliertjes. Kook 300ml water met 3 eetlepels maïzena tot een dikke pap; doe die in een vergiet met daaronder een pan met koud water ( het koude water zorgt ervoor dat de maïzenasliertjes stevig worden en niet aan elkaar plakken). Druk de maïzenapap door het vergiet heen, giet het water af en doe de maïzenasliertjes door de dawet.
Serveertip: De dawet serveren in een longdrink glas met een sorbetlepel; roer de dawet telkens vôôr de consumptie, zodat de maïzenasliertjes goed verdeeld worden.

Variatietip: In plaats van maïzenasliertjes kan ook jonge kokosvlees uit blik worden gebruikt; 1 blik kokosvlees van circa 450 gram is goed voor 1-11/2 liter dawet. Snijd de kokosvlees in kleine stukjes en voeg aan de dawet toe.
Voeg eens condensmelk naar smaak toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Masterbeef met Bakbanaan
Chicken Masala Grill (gegrilde Hindoestaanse kip)
Botoe
Moksie Alesie met Gele Erwten
Bakkeljauw Salade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes