Aantal personen: 4
60 minuten.
1 gele paprika
1 rode paprika
Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
250 gram Masterbeef
75 gram margarine
2 stengels selderij
2 eetlepels tomatenpuree
450 gram kievitsbonen (red kidney bean uit blik)
500 gram gehakt (magere)
450 gram gepelde tomaten uit blik
Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel
het daarna met koud water goed af, snijdt het in dunne reepjes.
Bak de Masterbeef in een diepe braadpan in de margarine gedurende 5
minuten; voeg hieraan toe 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), het gehakt,
de selderij, de tomaten, de tomatenpuree, de rode- en de gele paprika en
de uitgelekte bonen en breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet het geheel over in een ingevette ovenschaal en laat het 1 uur in de
oven bakken op 180 graden of 30 minuten in de heteluchtoven op 170
graden.
Serveertip: Serveren met rijst in aparte kommen; serveer voor de variatie
eens met in dobbelsteentjes gesneden avocado of met verse uienringen.
Dit gerecht smaakt het lekkerst met de Surinaamse Kotomisi rijst.
Variatietip: Voeg zure room naar smaak per kom toe.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |